Alergeny

Jídla lze připravit bez alergenů. V případě potřeby nás prosím kontaktujte.

Seznam alergenů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011

1.Obiloviny obsahující lepek, konkrétne: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8. Skořápkové plody, konkrétne mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a queenslandské ořechy a výrobky z nich

9. Celer a výrobky z něj

10. Horčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg anebo 10 mg/l

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich